I Support the Bring Them Back Campaign

Τρίτη 31 Ιουλίου 2007

ούτε ο Κορρές δεν με πιάνει πια!

Μόλις μιλούσα με την φίλη μου την Ρουλα στο τηλέφωνο και μου ανακοίνωσε ότι έχω μεταλλαχθεί σε ένα κοινό, καθημερινό, μονόχνοτο άνθρωπο της πόλης, που η ρουτινήλα ξεχειλίζει από τα πατζάκια του! Τελικά το πείραμα να ζήσω στην Αθήνα πάνω από τέσσερις μήνες νομίζω ότι απέτυχε… Στην αρχή του χειμώνα έβαλα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου να δω αν θα καταφέρω να μείνω στην Πρωτεύουσα πάνω από τέσσερις μήνες (που τόσο εμένα τα τελευταία 6 χρόνια) αν όχι για πάντα τουλάχιστον για ένα χρόνο και μέσα σε μια τελείως διαφορετική δουλειά από τη δική μου … Οι τέσσερις μήνες πέρασαν , ο χρόνος όχι ακόμα αλλά και να περάσει δεν έχει νόημα πια. Κατάλαβα και εγώ αλλά και όλοι οι άλλοι γύρω μου, ότι ναι μεν μπορώ να ζήσω εδώ αλλά όχι σαν αυτό που είμαι στην πραγματικότητα αλλά σαν κάτι άλλο. Κάτι άλλο που έκρυβα μέσα μου, όπως φάνηκε , αλλά δεν το γνώριζα. Σαν ένας μικροαστός που τίποτα πια δεν τον συγκινεί, τίποτα δεν τον ενθουσιάζει και τίποτα δεν τον ευχαριστεί! Προχθές δοκίμασα το πιστοποιημένο για μένα κόλπο αλλαγής διάθεσης και πήγα για ψώνια… Παιδιά σας λέω τίποτα! Ξεποδαριάστηκα στις βιτρινες, έσπασαν τα νεύρα μου και τελικά πήγα στο Attica (εσχάτη λύση , διότι είναι όλα μαζεμένα σε ένα κτήριο-διαχ- εκτός το station Κορρέ). Το βράδυ συνέχισα το vitrina therapy, έκανα καλές αγορές, αλλά μηδέν εις το πηλίκο!
Φανταστείτε ότι την Πέμπτη φεύγω εκδρομή και δεν μου κάνει καμία αίσθηση… Τίποτα. Nothing….
Δεν είμαι αχάριστος, μέσα μου βαθιά πολύ βαθιά, υπάρχει μια εκτίμηση των πραγμάτων, αλλά κάτι μπαίνει εμπόδιο και δεν την αφήνει να επηρεάσει θετικά το μυαλό και το σώμα μου(σίγουρα όχι το body water Κορρε Λεμόνι-Βασιλικός που αγόρασα και το γουστάρω πολύ, όχι περισσότερο όμως από το πράσινο τσάι)….

Είναι πολύ κουραστικό την μια μέρα να είσαι έτσι και την άλλη αλλιώς χωρίς να γνωρίζεις την αιτία…

Τελικά είναι πολύ δύσκολο να αλλάζεις ριζικά πορεία στη ζωή σου με τόσο άγνωστο προορισμό. Μάλλον ο καλύτερος τρόπος είναι το «λιγο-λιγο» και όχι το «μπαμ» …

7 σχόλια:

yiaNNis είπε...

aaaaaaaaaa!!! na ti ftei gia to bad mood ton telefteon imeron : I PANSELINOS!!! (kai tis proigoumenes meres ti eftege? i periodos tis gitonisas?)

kiki είπε...

Λοιπόν.....ας αναλάβω το ρόλο για τον οποίο έχω ταχθεί σ' αυτή τη ζωή...;-)
Ακου: Το μεγαλύτερο ατού του ανθρώπου είναι η διαίσθησή του, το ένστικτό του. Όμως, ελάχιστοι άνθρωποι το ακολουθούν, αφενός μεν γιατί δεν είναι το ίδιο ισχυρό σε όλους, αφετέρου γιατί μας σταματούν οι ηλίθιες δικαιολογίες που βρίσκουμε για να μην το ακολουθήσουμε.
Εσύ, είδες ότι το πείραμα απέτυχε. Ok, so what? Η ζωή είναι μικρή αλλά κι εσύ είσαι μικρός και είναι όλη μπροστά σου.
Οπότε, αφού το ένστικτό σου χτύπησε καμπανάκι και το ακούς, πας διακοπούλες, περνάς ωραία, γυρίζεις, κάθεσαι μια μέρα μόνος σου, αναλογίζεσαι τι θες πιο πολύ (χωρίς κλάψες και δικαιολογίες), μαζεύεις μπογαλάκια και πας εκεί που γουστάρεις πιο πολύ να κάνεις αυτό που γνωρίζεις καλα ή αυτό που θες. Να υποθέσω ότι η Κρήτη είναι αυτός ο προορισμός;

Λες κι εμένα η πανσέληνος να έφταιγε; χμμμμμμ....μάλλον...

kiki είπε...

Τώρα διάβασα το επόμενο ποστ. Γράψου σε σχολή ζωγραφικής!!!

yiaNNis είπε...

kala ise thea!!!! les kai se exo mprosta ine.... To vrikes oti i Kriti ine to meros poy thelo na mino pio poly ap'ola... Exo skefti ola afta polles fores kai to simperasma ine na doso ena dead line gia ti doylia poy ime tora(arxizo apo afto giati ine to pio sovaro)kai meta vlepoyme... exo kai kati spoydes poy parakoloutho poy kai poy edo stin athina, den exo pai kai fadaros (logo ton spoydon, poy den nomizo na tis telioso pote, telika). Ine polla ta giro giro,(ine dikaiologies ola afta?mallon )

kiki είπε...

Sou 'steila mail...

Ανώνυμος είπε...

don't worry Yannis....
έχεις το καλύτερο ατου,που επιτρέπει πειράματα (ενίοτε όχι με προσδοκούμενα αποτέλέσματα,αλλά τί πειράζει...)..το λένε...να'χα τα χρόνια σου... :))
*********
...πολύ ωραία είναι εδώ στο σπίτι σου...

betty είπε...

Πειραματίσου, δοκίμασε, αλλά σε παρακαλώ πάψε να τριγυρνάς άσκοπα, τάχαμ για shoppingtherapy...από προσωπική εμπειρία είναι το πιο άσκοπο κι ανώφελο κι αδιέξοδο πράγμα...σε οδηγεί σε αυτό ακριβώς από το οποίο θέλεις να ξεφύγεις...τη γκρίνια και τον εκνευρισμό.Να είσαι και λίγο αποφασιστικός όμως, μην τ'αφήνεις όλα στη μέση, βάλε και τελεία και χρεώσου συνειδητά τις συνέπειες της απόφασης αυτής...Καλά να περνάς!