I Support the Bring Them Back Campaign

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2007

Κύριε κύριε να σας πω πως πέρασα στις διακοπές μου?

(συνέχεια από το προηγούμενο)

Αχ η Σαμοθράκη!
Ξέρετε ο μικρός μου φίλος που αυτού και της παρέας του την ιστοριουλα από τις διακοπές του σας εξιστορώ, έχει επισκεφτεί αρκετά μέρη στην Ελλάδα, λιγότερα στο εξωτερικό, αλλά όχι μόνο για διακοπές αλλά έχει μείνει καιρό στο κάθε μέρος.

Ε λοιπόν το νησί της Σαμοθράκης του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, απ’ ότι μου είπε. Ας πιάσουμε όμως τα πράγματα από την στιγμή που ο φίλος μου, η Μπουργκάνα και ο Ταχίνης,(ο Μπιφτέκης θα πήγαινε να τους βρει την επομένη) μπήκαν στο καράβι εν ονοματι (ένα πολύ αστείο όνομα που μου διαφεύγει τώρα) και σάλπαραν για ένα μέρος που σίγουρα δε είχαν φανταστεί…

Τους είχαν πει ότι στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης ζει ένα κοπάδι περίπου απο 40 δελφίνια. Ο Ταχινης με τον μικρό μου φίλο σε όλη την διαδρομή ήταν κρεμασμένοι από τα κάγκελα του καραβιού σαν απλωμένη μπουγάδα, αλλά τζίφος η υπόθεση… Όχι δελφίνι, ούτε λέπι δεν είδαν!
Είδαν όμως πολλούς γλάρους που παιχνίδιζαν με το καράβι, έκαναν χορταστικές βουτιές για να τσιμπήσουν μικρά ψαράκια, και τέτοια πράγματα.
Ήταν πάντως μια καλή ευκαιρία να τα πούνε λίγο και να απολαύσουν χαρακτηριστικές στιγμές καλοκαιρινών διακοπών πάνω σε ένα άθλιο καράβι με βαμμένα μπλε με άσπρο μπαλκόνια, ζέστη, θάλασσα, κάτι που πραγματικά στον ένα είχε λείψει πολυ και ο άλλος δεν είχε ζήσει καν!


Οι ώρες πέρασαν σχετικά γρήγορα, με την Μπουργκάνα να έχει πιάσει ψιλή κουβεντούλα, ο καημένος ο Ταχίνης να έχει ενεργοποιήσει άθελα του για ακόμη μια φορά τον γιαγιαδομαγνήτη του, και να ακούει ιστορίες για κβαντική φυσική, θεωρίες του Δαρβίνου και αλλά τέτοια κουλά από μια 75χρονη κυρία!
Αφήστε, κάθε περιγραφή δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτή την εικόνα! Έτοιμος να πάρει όλα τα χάπια του κόσμου ήταν! Ο μικρός μου φίλος έλυνε μανιοδος sudoku και ξεκαρδίζονταν στα γέλια κοιτάζοντας τους άλλους δυο!

Επιτέλους έφτασαν!


Η Καμαριώτισσα. Είναι η περιοχή του λιμανιού του νησιού και αν μπορούμε να το πούμε κατά κάποιο τρόπο η ποιο τουριστική περιοχή του νησιού.
Δηλαδή η περιοχή με τα rend a car, το σταθμό των λεωφορείων, κάποιες καφετεριουλες ( σε στυλ καφενείου πάντα), περίπτερα, μαγαζάκια με σουβενίρ και τέτοια τουριστικά.

Να σας πω την αλήθεια, δεν τους άρεσε καθόλου αυτή η περιοχή. Και απ΄ ότι είπε και η Μπουργκανα που ήταν και η ξεναγός τους, είναι το ποιο αδιάφορο σημείο του νησιού.

Είχε αρχίσει να νυχτώνει, και το παρεακι είχε πάρει το δρόμο προς το σπίτι του πατέρα της μικρής και στρουμπουλής Μπουργκάνας…

(συνεχίζετε...)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Περιμένω τη συνέχεια μ'αγωνία!