I Support the Bring Them Back Campaign

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

Γιαααννη, καφεεε!!!

Κυριακή μεσημέρι και μόλις τελείωσε το καθιερωμένο Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι… Βλέπετε όλη την εβδομάδα δεν γίνετε να τρώμε όλοι μαζί λόγω διαφορετικών ωραρίων, αλλά την Κυριακή όμως είναι must…

Η μαμά σήμερα φιλοτέχνησε Κρητικό πιλάφι, και όλοι ήμασταν χαρούμενοι! Αλλά τι καλύτερο μετά από ένα βαρύ και λιπαρό γεύμα από ένα καφεδάκι…

Η φιλενάδα ονειρομαγειρεματα λοιπόν με κάλεσε να δείξω τις αγαπημένες μου φλιτζανες…

Έτσι και γω έκανα τους δυο αγαπημένους μου καφέδες, στις δυο αγαπημένες μου φλιτζανες και …

Μετά από καλό φαγητό μου αρέσει πολύ ένας διπλός εσπρέσο, αρωματισμένος με τη φλοίδα από μίση φέτα λεμόνι… Κάπως τον λένε στην Ιταλία αλλά δεν το θυμάμαι τώρα ( ε ε έρχεται, το αλτσχαιμερ). Χωρίς ζάχαρη, χωρίς γάλα… Και αν ποτέ δείτε σε κανένα καφέ, τύπο μελαχρινό, να στύβει φρέσκο λεμόνι σε εσπρεσο και δίπλα να ρουφάει Perrier, εγώ είμαι και έχω παραφαει (δυνατός συνδυασμός, αλλά αν σας αρέσουν τα πειράματα αξίζει να το δοκιμάσετε) !!!



Αυτή λοιπόν είναι η φλιτζάνα που πίνω αυτόν τον καφέ στο σπίτι. Είναι συλλεκτική και μου την χάρισε ο αντιπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρίας για την Ελλάδα φέτος το χειμώνα στην έκθεση HORECA, που βρισκόμουν για επαγγελματικούς λόγους (μαζί με μια επαγγελματική πρόταση , που την άφησα να πέσει κάτω) … Η αλήθεια είναι ότι είναι και η αγαπημένη μου εταιρία εσπρεσο.


Και αυτή είναι η αγαπημένη μου φλιτζανα – πιατάκι για καπουτσίνο… Μου αρέσει πάρα πολύ το χρώμα της , και μου φτιάχνει τη διάθεση για το απόγευμα…. Την έχω και σε άλλα χρώματα, αλλά αυτό είναι το δικό μου ( αι λαβ μπλε) .

Όπως θα καταλάβατε είμαι λάτρης του εσπρεσο και όλων των παραγώγων του ανάλογα τη διάθεση και την εποχή ( μακιατο – χειμώνας στα γρήγορα, εσπρεσο φρεντο – καλοκαίρι στα γρήγορα, καπουτσίνο ζεστό ή φρεντο – για χαλαρά, ανάλογα τον καιρό, με λεμόνι για βαρύ στομάχι), και γι αυτό δεν έχω άλλες αγαπημένες φλιτζανες γιατί δεν πίνω κάτι άλλο….
Τώρα που το καλοσκέφτομαι , μου αρέσει και το χαμομήλι εδώ και λίγο καιρό…;;;

Αν περνάτε από το σπίτι , κερνάω καφεδάκι λοιπόν (έχω κάνει και barista, μάλιστα) , και καλώ τον φίλο WON – TOLLA να μας δήξει την αγαπημένη του φλιτζανα!

1 σχόλιο:

kiki είπε...

Άντε στην υγειά μας! (κι ας μην το λένε με τον καφέ...)