I Support the Bring Them Back Campaign

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ ...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΒΙΝΙΣΜΟΣ

Γιος κρητικού:
_"Πατέρα, ίντα θα πει σωβινισμός;
Πατέρας:
- "Σωβινιστής, γιε μου, είναι αυτός που νομίζει ότι ο τόπος του είναι καλύτερος από την Κρήτη!

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑΤΕ... ΝΑ ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ...

Ένας Ορεσίβιος Κρητικός βλέπει σε ένα μπακάλικο να πουλιέται αλάτι και ρωτά τον μπακάλη για το πως κατασκευάζεται και κείνος του απαντά χάριν αστειότητας:

_Αυτό, φίλε, είναι κάτι που φυτεύεται. Παίρνεις από εκείνο το χοντρό αλάτι που βλέπει εκεί, το φυτεύεις και μετά που θα φυτρώσει, μαζεύεις τους καρπούς του και τους αλέθεις κ.τ.λ., όπως και το στάρι με το αλεύρι!

_Α ωραία, του απαντά ο άλλος. Βάλε μου ένα κιλό χοντρό να το φυτέψω.
Παίρνοντας το χοντρό αλάτι πάει στο χωριό και το φυτεύει. Μετά από μερικές μέρες πάει να δει αν φύτρωσε και μετά λύπης του βλέπει ότι όχι μόνο δεν φύτρωσε τίποτα, αλλά και το χωράφι είχε γεμίσει ακρίδες. Νομίζοντας ότι το αλάτι φύτρωσε και το έφαγαν οι ακρίδες επιστρέφει στο χωριό, παίρνει το δίκαννο (το κυνηγετικό όπλο) και το σύντεκνό του να πάνε να σκοτώσουν τις ακρίδες. Και εκεί που πυροβολούσαν τις ακρίδες κάθεται μια στο γιλέκο του σύντεκνου. Βλέποντά την εκείνος γυρνά και λέει του άλλου:

_Σύντεκνε, εδώ, επάνω μου είναι μια, βάρα την μα πρόσεξε το γιλέκο!



Αντιλαλούνε τα Σφακιά,
φωνάζει ο Ψηλορείτης,
"μεριάστε χώρες και λαοί ,
να μπει μπροστά η Κρήτη

2 σχόλια:

ANDREAS KATSIKOUDIS είπε...

Τολμηρό σε βρίσκω! Δε φοβάσαι τους σύντεκνους;

yiaNNis είπε...

oi Kritikoi Adrea, einai anthropoi poli paraxenis ratsas... Gia na katalaveis ton tropo pou skeftode kai zoun , prepei na zisis kai esi mazi tous... Ego exo zisi polla xronia ekei, exo rizes apo ekei , ara boro na tous katalaveno, na tous Patao ta koubia tous kai etsi den eiparxei logos na tous fovamai...